Print pagina

Brandschuiven

Deze brandschuif heeft een voor circa 95% vrije doorlaat daar het schuifblad zelf buiten het buisgedeelte gepositioneerd is. Hierdoor blijft de schuif, met isolatie materiaal van 50mm dik, altijd in goede staat. Dit in tegenstelling tot de meeste kleppen welke in de luchtstroom gepositioneerd zijn en aan slijtage onderhevig zijn.

De Firebreak wordt toegepast in de onderstaande systemen:
- Ontstoffingsinstallaties (grove partikels)
- Luchttransport

Niet geschikt voor overdruk systemen. De Firebreak is verkrijgbaar voor horizontale of verticale toepassingen. Elke Firebreak wordt geleverd met conformiteitscertificaat en gebruiksaanwijzing.

STFR T

De Firebreak STFR dient alleen in verticale positie ingebouwd te worden. Activering van de schuif vindt plaats door middel van een smeltzekering van 72ºC welke een palletje vrijgeeft. Deze geeft een hefboom vrij waarna de schuif middels zwaartekracht naar beneden valt.
Het is eventueel mogelijk deze schuif te leveren met optionele standmelder waarmee een ventilator uitgeschakeld kan worden. Tevens kan deze dienen om een alarm te bedienen. Het openen van de schuif dient handmatig te gebeuren.
Gecertificeerd EN 1366-2 en EN 13501-3
REI 120-RE 120

 

    

STFR PCMT

De STFR PCM kan in alle posities ingebouwd worden. Het openen zowel sluiten van de Firebreak gebeurt door middel van twee pneumatische staafcilinders welke aan de zijkanten zijn opgebouwd.
Activering gebeurt middels een externe bron, bijvoorbeeld een rook- of brandmelder.
Gecertificeerd EN 1366-2 en EN 13501-3
REI 120-RE 120

   

REI 180-RE 180 / REI 120-RE 180
Brandwerenheid conform EN1364-1 volgens de officiële tests tot 180 minuten.