Print pagina

Explosie onderdrukking

Daar waar een beperkte drukvastheid van een installatie een gegeven is en het toepassen van drukontlasting niet mogelijk of ongewenst is, biedt een onderdrukkingssysteem uitkomst. Een explosie-onderdrukkingssysteem smoort de beginnende explosie in de kiem. Het ATEX AIS beveiligingssysteem handelt snel, doelgericht en uitermate betrouwbaar. Het heeft als voordeel tot drukontlasting dat nabrand en de gevolgschade daarvan, voorkomen wordt.

Afhankelijk van het proces staan diverse blusmiddelen tot de beschikking waaronder het unieke HWIS heet water systeem dat inmiddels wereldwijd wordt toegepast.

 

Poederblussystemen

 

Heetwaterblussystemen

 Poederblussystemen

Heet water blussystemen

Het ATEX AIS systeem bestaat in basis uit de volgende componenten:
- PXD-drukdetectie (statisch/dynamisch)
- AIS-blusmiddelhouders met poeder of heet-water 
- Besturingssystemen met diagnosemodule

Het AIS blussysteem gebruikt blusmiddelen die u tegemoet komen in uw individuele bedrijfsomstandigheden. Het vraagt geen hoge kosten en intensief onderhoud zoals systemen met pyrotechniek. Elke blusmiddelhouder heeft bovendien een mechanische vergrendeling voor optimale veiligheid en heeft een eigen adres. Dit biedt unieke voordelen. De toestand van de blusmiddelhouder en de bediening ervan worden gescheiden van elkaar gecontroleerd. In de besturing van het beveiligingssysteem komt alle relevante informatie bij elkaar en wordt gedetailleerd geanalyseerd.

Atex Explosionsschutz biedt absoluut de hoogste betrouwbaarheid tegen onterechte activatie.

Ook in hygiënische omgevingen zijn er unieke voordelen. Wij informeren u graag.