Print pagina

 Wisselkleppen / diverters

De wisselkleppen kunnen in allerlei situaties ingezet worden waar producten getransporteerd of gesorteerd moeten worden. Een sterk punt van onze wisselkleppen is de hoge luchtdichtheid; vandaar dat onze kleppen tot maar liefs 3.5 bar overdruk inzetbaar zijn. Door deze hoge luchtdichtheid zijn ze uitermate geschikt voor het inzetten in pneumatisch transportsystemen.
Aan de hand van de eigenschappen van het medium en de druk in het proces wordt de keuze gemaakt tussen onderstaande kleppen.VDM wisselklep

De VDM wisselklep kan in allerlei situaties ingezet worden waar producten getransporteerd of gesorteerd moeten worden. De VDM is voorzien van een inwendige trommel, geplaatst in een aluminium huis, spoellucht op de zijdeksels. Deze klep wordt pneumatisch bediend en is geschikt voor procesdrukken tot circa 1 bar (overdruk). Met gladde aansluitingen in de gangbare buisdiameters verkrijgbaar.

Lees meer over de VDM wisselklep

VDM 


VPT wisselklep 


Vervolgens zijn er voor de hogere procesdrukken tot max. 3,5 bar een tweetal, zgn. trommelwisselkleppen leverbaar. Hier zijn de kleppen uitgevoerd met een zgn. rotor in een trommel welke met hoge nauwkeurigheid en minimale speling is ingebouwd. De rotor draait middels een electropneumatische bediening om zijn as om te wisselen van richting. Om een goede afdichting te kunnen garanderen zijn beide uitvoeringen voorzien van een zgn. tegendruk- of sperluchtsysteem.

Lees meer over de VPT trommelwisselklep
  

VPD wisselklep

De VPD wisselklep wordt voornamelijk bij lage- en normale processdrukken (max. 0.5 bar)  in pneumatische transporten toegepast.  Ook deze klep is in verschillende diameters in aluminium uitvoering verkrijgbaar.

Ook mogelijkheid tot bekleden van huis (binnenzijde).

Lees meer over de VPD wisselklep

         VDMMeer informatie